Mama Tandoori op de planken

Mama Tandoori op de planken

De opmars van Mama Tandoori van Ernest van der Kwast is niet te stuiten. Minder dan een half jaar na verschijnen zijn, na de filmrechten, nu ook de theaterrechten van het boek verkocht. Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar kwam dit overeen met Niehe Media. Het bedrijf van Ivo Niehe produceert behalve televisie ook theater en evenementen. De voorstelling gaat in maart 2012 in première en zal worden geregisseerd door Ron Cornet. Eerder deze maand werd bekend dat Mama Tandoori is genomineerd voor de NS Publieksprijs en dat het op de longlist staat van de AKO Literatuurprijs. Er zijn inmiddels 30.000 exemplaren verkocht.

Mama Tandoori is het geromantiseerde verhaal van de Indiase moeder van Ernest van der Kwast. Ze leeft bij het motto ‘Gratis is goed’ en heeft altijd een deegroller op zak. Ook de rest van de familie is een bont gezelschap. Uncle Sharma speelde als Bollywoodster in meer dan tweehonderd films en tante Jasleen was ooit de grote atletiekbelofte van India. Zonder schroom vertelt de schrijver over de levenswandel van zijn onalledaagse familieleden. In de theatervoorstelling zal de familie tot leven worden gewekt.

Ernest van der Kwast werd op 1 januari 1981 geboren in Bombay, India. Hij publiceerde onder de pseudoniemen Yusef el Halal en Sieger Sloot. In 2005 verscheen Van der Kwasts officiële debuut Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. N.a.v. het succes van Mama Tandoori zal Nijgh & Van Ditmar dit debuut in november van dit jaar opnieuw uitbrengen.